A legszebb romantikus magyar város

Romantikázni nem csak egy parkban, vagy patakparton, netán tisztáson lehet, de akár egy kisvárosban is. Akár valami ünnep közeleg, akár csak úgy szeretnénk kizökkenni a hétköznapok forgatagából, egy kis időt kettesben eltölteni kedvesünkkel egy szép helyen mindig élmény marad.

És ezek az élmények sokszor sokkal maradandóbb ajándékok, mintha tárgyakkal lennénk meg kedvesünket, legyen az bármilyen hőn áhított ajándék is.

Viszont akár egy kellemesen eltöltött délután is nagyon sokat számít az ember lelkének. Nézzük meg tehát néhányat a legromantikusabb magyar városok közül.

Ahová mindenképp érdemes elutazni

Szentendre az örök romantikus kisváros, telis-tele zegzugos kis utcákkal, macskakövekkel, kandeláberekkel, és ott van a vén Duna, melynek partján az ember összebújhat kedvesével, vagy felszállhatnak egy sétahajóra.

Siklós a Tenkes kapitányának helyszíne, a csodás tájak mellett az ember élvezheti a termálfürdő kényelmét és ellátogathat Malkocs Bej Dzsámijába is. Sümegen is található egy csodás vár, a palotajátékok is hírese, és ha valaki szeret kéz a kézben hegyet mászni, jó kis túra felmenni a várba.

Tapolca is remek hely a szerelmeseknek, végig mehetnek a barlangtúrán, és mediterrán ételeket kóstolhatnak a helyi éttermekben.

Kőszeg az Alpokalja egyik legromantikusabb városa, fantasztikus túraútvonalakat, vár sétát és hangulatos főteret találhatunk ebben a bájos kisvárosban.

Akármelyik kisvárost is választjuk, tökéletes helyszíne lehet egy kellemes, szerelmes hétvégének, vagy akár a nászútnak is.

Ajánlott cikkek