Hova utazzunk télen Magyarországon?

Üdülni, utazni kirándulni nemcsak tavasszal és nyáron lehet, de télen is. A télnek szerencsére sok szerelmese van, de azt is megtehetjük, hogy a télből a nyárba utazunk.

Ha belföldön szeretnénk utazni, és kiélvezni a téli Magyarország szépségeit, sok szép hely közül válogathatunk.

Szánkózás vagy korcsolyázás a tavak jegén

tt van például a Normafa, amely természetvédelmi terület, szánkó- és sípályával várja az odalátogatókat. Szilvásvárad az évnek minden szakában gyönyörű, de talán el is kéne oda menni, minden évszakban.

Lillafüred is közel van Szilvásváradhoz, és ha télen nagy hideg van, és befagy a vízesés, valami elképesztően varázslatos élményt nyújt. A vácrátóti botanikus kert nemcsak nyáron várja a látogatókat, de télen is szépséges látványt nyújt, főleg Karácsony előtt, és ha még hó is esik – fantasztikus élményben lesz részünk.

A Börzsönyben lévő Nagy-Hideg-hegy remek kirándulóhely télen is. A harmadik legmagasabb csúcs a Börzsönyben, és ha Királyrétről indulunk, több útvonalat is választhatunk. A Börzsönyben kirándulni mindig fantasztikus érzés, de talán télen a legszebb.

A Velencei-tavon korcsolyával siklani, és két kör között forró csokoládét inni – kell ennél több a boldogsághoz?

A Zemplénben is káprázatos helyekre kirándulhatunk, itt van például a Magas-hegy, ahol téli és nyári hófánk- és bob pályák vannak, de szánkózni, korcsolyázni és síelni is tudunk.

A kilátóból aztán megtekinthetjük a páratlan látványát a Bodrogköznek, Hegyaljának és Sátoraljaújhelynek. Bármerre is megyünk az országban, mindenhol felfedezhetjük a szépséget, csak el kell indulni és a lábunk biztosan valami csodás helyre visz.

Ajánlott cikkek