Ezért környezetbarát megoldás a telefontok

A világ korántsem tökéletes, a technológiai újítások pedig minden pillanatban hatással vannak a környezetünkre. Annak ellenére, hogy az utóbbi években úgy tűnt, egyre fentebb lépked a globális fontossági listán a fenntarthatóság, még van hová fejlődnünk. A kis lépés is haladásnak számít ezen a téren, főleg, ha egyre többen vannak, akik a mikrovilágukban is odafigyelnek a környezetvédelemre. 

A telefontok képes meghosszabbítani a mobil várható élettartamát

Az Európai Unióban 450-600 millió okostelefont használnak az emberek, ami hatalmas szám. A mobilokat átlagosan háromévente cseréljük le, ez azt jelenti, hogy minden másodpercben 6 új telefont vásárolunk. Az európai mobiltelefonok élettartamának csak 1 éves meghosszabbítása évente annyi széndioxid-szennyezést takarítana meg, mintha egymillió autóval kevesebb pöfögne az utakon. A telefonok élettartamának növelésére a telefontok kézenfekvő megoldás. 

A Xiaomi telefontokok modern technológiával készülnek, amelynek köszönhetően rendkívül tartósak és a készüléket is megfelelően védik a napi használat közben előforduló sérülésektől. A strapabíró kivitelnek köszönhetően sok éven át megbízhatóan óvják a telefont.

Az egyre növekvő elektronikai hulladékhegyek mérgező nyomot hagynak a környezeten. Az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés képes jobb irányba mozgatni ezt a folyamatot, de a pazarló fogyasztás újabb és újabb ütést mér a természetre. A modern mobiltelefonok hosszú távra készülnek, ám sérülékenyek. A Redmi 9A tok és a hozzá hasonló termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy az okostelefon sokáig megőrizze eredeti állapotát és ne kelljen egy végzetes mechanikai sérülés miatt idejekorán lecserélni.  

Mivel minden mobil egyedi, az újonnan vásárolt készülékhez új tokot is kell venni, a régit viszont már senki sem fogja használni. Míg a használt mobilok piaca virágzik, a használt tokok mindegyike a kukában végzi, amikor már nincs rá szükség. Fontos, hogy szelektíven szabaduljunk meg a feleslegessé vált műanyag telefontoktól vagy eleve környezetbarát terméket válasszunk.

Ajánlott cikkek