Érdekes bírósági történetek Németországból

Egy 46 éves nőt kapcsoltak le a német rendőrök, miután kiderült róla, hogy éjszakai pillangóként kínálta illegális szolgáltatásait. A hölgy nem az otthonában fogadta a kuncsaftokat, hanem egy bajor kisváros népszerű szállodáját szemelte ki munkahelyének. A tevékenysége gyorsan terjedt a férfiak körében, akik szájról-szájra meséltek egymásnak a nő érdekes elfoglaltságáról. Egy idő után azonban a hatóságok figyelmét is felkeltette a szálloda állandó vendége és a nagy nyüzsgés, ami a szobája környékén volt tapasztalható.

A rendőrök a helyiségben különféle olyan eszközöket találtak, amelyeket mind bizonyítékként tudtak felmutatni a bíróságon. Mindelheim lakóit felkavarta a történet, botrányosnak találják a nő viselkedését. Az éjszakai pillangó hatalmas pénzbüntetést kapott, ami talán elrettenti majd az őt követni kívánó hölgyeket a szándékuktól. 

Négy év egy emberölési kísérletért

A bíróság bűnösnek találta az a 32 éves frankfurti férfit, aki 2021 tavaszán súlyosan bántalmazott egy örömlányt. A tettére egy heves szóváltás közepén került sor, a vita kiváltó okáról azonban nem sokat tudni. A férfi hirtelen felindulásból kést rántott, majd hétszer megszúrta a védekezésre képtelen áldozatot. A hölgy olyan sérüléseket szenvedett, hogy életveszélyes állapotban kellett őt kórházban szállítani. Az éjszakai pillangó azóta is maradandó károsodásokkal küzd, ezek a további életére is kihatással lesznek majd.

A fiatalember a tárgyalások idején azt szerette volna bizonyítani, hogy ő csupán önvédelemből cselekedett, a bíróság azonban nem adott helyt a kijelentéseinek. Hétszer megszúrni valakit ugyanis sokkal több szándékosságot feltételez, mintsem védekezést. A feltárt bizonyítékok alapján azonban a nő sem volt teljesen ártatlan az ügyben, hiszen a támadást megelőzően dühítő megjegyzéssekkel és kötekedéssel provokálta az amúgy is ingerültebb férfit. Ennek köszönhetően a vádlott négy év letöltendő büntetéssel megúszta a bűncselekmény elkövetését. Az eset mindenki számára rengeteg tanúsággal szolgálhat.

Ajánlott cikkek